Artboard Created with Sketch.

Bilmattor av nålfilt

Nyfiken på vilka material vi använder till våra bilmattor? På den här sidan hittar du mer information om våra bilmattor av nålfilt.

Vad är nålfilt?

Nålfilt tillverkas genom att väva fibrerna på ett speciellt sätt. Fiberskiktet är genomborrat av tusentals nålar. Nålarna är försedda med taggar så att fibrerna fastnar ihop. Vår mattleverantör använder råmaterialet polypropylen för att producera mattan för våra bilmattor av nålfilt. Fördelen med att använda detta material är att det avvisar smuts.

Fördelarna med nålfilt

Letar du efter en prisvärd bilmatta och inte alltför fokuserad på lyx? Bilmattor av nålfilt är ditt bästa alternativ. Små smutspartiklar som sand och skräp är mindre synliga på nålfilt än på en matta gjord av velour. Å andra sidan kommer grövre smuts, som lera, att hålla fast mycket lättare på en matta gjord av nålfilt. Detta beror på den enorma mängden trådar i tyget. Sammanfattningsvis är bilmattor av nålfilt svårare att rengöra. Velour varar också längre, men är dyrare.

Egenskaper av nålfiltsmattor

Oavsett om du köper prisvärda nålfiltsmattor eller velourbilmattor: tack vare användningen av högkvalitativa råmaterial som polyamid kan du vara säker på att du får solida, robusta bilmattor.

Behöver du hjälp?

Service & kontakt Kontakta vår kundtjänst

Har du en fråga? Hitta ditt svar snabbt och enkelt på vår hjälpcenter-sida