Header afbeelding

Tillbehör för att göra din Ford Fiesta unik

Ford Fiesta är en av de mest sålda bilarna i världen. 

Denna kompakta B-klassbilen tillverkades först i Europa 1976. De första Fiestorna rullade ut från Ford-fabrikerna i Valencia (Spanien), Köln (Tyskland) och Dagenham (England). Ford Fiesta har haft sju makeovers sedan dess. 

Fiesta var en stor framgång redan från början. Dess produktion flyttade snabbt till andra länder som Brasilien, Sydafrika, Kina, Japan och Australien. I Fords moderland, Amerika, gick det inte lika bra för Fiesta. Den togs av marknaden efter den första generationen. 

Fiesta hade nästan ett annat namn. Ledningsgruppen föredrog namnet Bravo. Men Henry Ford II gick inte med på det. Han valde, på egen hand, namnet Fiesta.

Dessa är de sju modellerna av Ford Fiesta:

 • Den första modellen av Fiesta, MK 1, är en tre-dörrars kombi med framhjulsdrift. Mest känd för sina dekorativa ränder och märkbara stötfångare. En eftertraktad bil för de som älskar gammaldags. Den sista tillverkades 1983.
 • MK 2 tillverkades fram till 1989 och var oerhört populär. Utseendet på bilen var ganska tråkigt och vanligt.  
 • På nittiotalet var den tredje generationen av Ford Fiesta tillgänglig med elektriska fönster, fem dörrar, krockkuddar och ett centrallåssystem. 
 • Den femte generationen, från 1995 till 2002, var den minst populära versionen. Denna Fiesta är samma bil som Mazda 121, efter att Ford tog över Mazda på nittiotalet.
 • För att blåsa nytt liv i femte generationen fick det en makeover. Denna New Edge-stil kan ses i Ford Ka och Ford Focus.
 • Den sjätte Ford Fiestan lanserades 2008. Denna Fiesta strömlinjeformades och kinetiskt utvecklad. Denna Fiesta liknar mer en liten Mondeo än andra Fiestas.. 
 • Den senaste Ford MK 7 har varit på vägen sedan 2017. Den största skillnaden är förbättringar av interiören.  

Ford Fiesta tillbehör

Ford Fiesta tillbehör är tillverkade med de två sista modellerna i åtanke. Med andra ord, för Ford Fiestas som byggts efter 2008. Även om många förbättringar har gjorts för att göra interiören bättre och mer bekväm finns det fortfarande ett behov av att anpassa bilen. 

Tack och lov finns det många typer av tillbehör för Ford Fiesta, till exempel pedalöverdrag, armstöd med USB-portar och metallfälgar. Men bilmattor är det överlägset mest populära Ford Fiesta-tillbehöret. Varför? Eftersom det finns så många möjligheter att anpassa dem. 

Ford Fiesta bilmattor

De flesta Ford Fiesta-ägare väljer bilmattor av velour. Dessa mattor är praktiska, håller länge och är utmärkta för normalt bruk. Om du är ute efter ännu mer komfort, välj Lyx Velour eller Saxony. 

På Bilmattor.com kan du välja mellan följande fyra bilmattor för Ford Fiesta:

 • Nålfilt - Bra kvalitet till ett lägre pris. 
 • Velour - Det mest populära alternativet. 
 • Lyxvelour - Bättre än originalet. 
 • Saxony - Bäst komfort. 

 

Beställ dina Ford Fiesta bilmattor här>>

Ford Fiesta bilmattor med logotyp

Din Ford Fiesta kan anpassas helt med en logotyp eller text. Du kan sätta dit namnet på ditt eget företag eller din flickvän. Bilmattor med logotyp är de mest köpta Ford Fiesta-tillbehören i Nederländerna. Och här på Bilmattor.com hittar du de bästa erbjudandena på dem. 

Logotyper och texter sys först in på mocka och pressas sedan in i mattan med högt tryck. Det vill säga, de kommer aldrig att gnuggas av. Förutom att välja en logotyp kan du också välja en färg för kantlinjen eller en annan färgad söm. De anställda på Bilmattor.com hjälper dig gärna med att skapa de snyggaste bilmattorna. 

Gummibilmattor och bagagemattor för din Ford Fiesta

Glöm inte att skydda din bils bagageutrymme. Med en bagagenatta av god kvalitet kommer din Ford Fiesta att hålla sig fin lite längre. Många väljer en bilmatta av gummi för sitt bagageutrymme. Men du kan också välja att sätta en textilmatta i bagagen. 

I jämförelse med billiga plastmattor skyddar gummibilmattor din Fiesta mycket bättre, de är dämpande och halkskyddande. Ett perfekt val om du ofta transporterar saker i din bil.

Artboard Created with Sketch.

Behöver du hjälp?

Service & kontakt Kontakta vår kundtjänst

Har du en fråga? Hitta ditt svar snabbt och enkelt på vår hjälpcenter-sida