Artboard Created with Sketch.

Velour bilmattor

Ibland frågar våra kunder vilket material vi använder för våra bilmattor. Vilket inte är en dum fråga alls, eftersom en bilmatta måste vara ganska tuff. Man kan ju inte precis använda den typ av material du skulle använda för en T-shirt. Bilmattorna är i allmänhet gjorda av ett fiberbundet eller velour-material. Du kan hitta mer information om våra bilmattor i velour på denna sida.

Velour

Velour är en textilprodukt med lugg. Detta gör att vävnadens yta känns mjuk och har en glans. För våra bilmattor använder vi det som kallas tuftad velour. Produktionsprocessen för tuftning liknar en symaskin. En förutbestämd trådlängd leds genom ett stöd med en nål. Detta ger ett stort antal slingor som alla skärs av under tuftning.

Delux velour

Förutom de vanliga mattorna i velour erbjuder Bilmattor.com också en mer lyxig version av dessa mattor. För extra komfort väljer du dessa lyxiga bilmattor. Super kvalitet och alltid varma fötter. Skillnaden är främst i mattornas tjocklek och botten.

Fördelarna med velour

Du undrar säkert vilken bilmatta som passar dig bäst. Goda nyheter: mattor av velour och nålfilt är av utmärkt kvalitet; en typ är inte nödvändigtvis sämre än den andra. Våra bilmattor i velour är de mest bekväma och strålar lyx. Detta gör att de ser mycket trevligare ut än bilmattorna med nålfilt. Om du vill ge din interiör lite extra är en uppsättning velour ett bra val.

Velour bilmattor

Delux velour bilmattor

Polyamid

Garnet vi använder för att väva mattan är gjord av polyamid, vilket är ett mycket starkt material som har den extra fördelen att det är smutsavvisande. Av detta skäl blir material som har polyamid i sig smutsiga mycket långsammare än vanliga material. Polyamid är tillverkat av bensen, som är en halvtillverkad produkt från olje- och bränsleindustrin. Vissa av våra konkurrenter använder polypropen när de tillverkar sitt velour. Det kan vara billigare, men kvaliteten på det kan inte jämföras med den av polyamid-velour. Mattor med polypropen blir smutsigare snabbare och har större miljöpåverkan än polyamidmattor.

Behöver du hjälp?

Service & kontakt Kontakta vår kundtjänst

Har du en fråga? Hitta ditt svar snabbt och enkelt på vår hjälpcenter-sida