Artboard Created with Sketch.

Rengöring av gummibilmattor

Tidigare skrev vi en sida om hur du rengör dina bilmattor. Vilka material ska du använda? Vilka rengöringsartiklar du kan använda och vilka du bör undvika till varje pris. Rengöring av gummibilmattor är lite annorlunda än att rengöra vanliga mattor. Som du antagligen kan föreställa dig måste du vara lite mer försiktig när du rengör mattor av tygmaterial.

Användning av rengöringsmaterial

Du kan enkelt rengöra gummibilmattor med en trädgårdsslang eller en högtryckstvätt. Du kan också använda ett universalmedel eller andra rengöringsmedel för att rengöra dina gummibilmattor. Du måste se upp för alltför aggressiva rengöringsmedel eftersom de kan ge gummit ett tråkigt utseende.

Metod för rengöring av gummibilmattor:

  1. Ta ut gummimattorna ur bilen. Detta är viktigt eftersom du inte vill riskera att få in fukt i bilen.
  2. Använd först en dammsugare för att ta bort och lossa smuts. Använd den på båda sidorna av dina mattor.
  3. Skaka av mattorna igen så att resten av den lösa smutsen faller av. (Du kan också göra detta genom att slå mattan mot en vägg.)
  4. Har smuts fastnat på mattan? Du kan använda en skrapa eller en spatel för att få bort den från mattorna.
  5. Nu måste du rengöra mattorna med en trädgårdsslang, högtryckstvätt eller en fuktig trasa. Tips: Biltvättar har ofta högtryckstvättar tillgängliga för att spraya dina mattor.
  6. Använd vid behov ett rengöringsmedel eller flytande tvål för att säkerställa djup rengöring.
  7. Det är viktigt att mattorna är torra innan du lägger tillbaka dem i bilen. Går det inte att vänta på att de torkar? Vi förstår om du till exempel är på en bensinstation. Vrid upp värmen till den högsta inställningen och låt den varma luften blåsa på max mot dina fötter.

 

Utmärkt betyg!

"Mycket fin vara"

9 / 10

Stäng

Behöver du hjälp?

Service & kontakt Kontakta vår kundtjänst

Har du en fråga? Hitta ditt svar snabbt och enkelt på vår hjälpcenter-sida